Skriv ut Dela / Bokmärk Svensk Fågel på Facebook English Logga in

Pappakyckling – en vinnare

Vinnaren i första deltävlingen är Gunnar Skarland, som driver bloggen Heja Abbe. Gunnar jobbar som kreatör inom reklam och bor i Lerum med frun Maria och barnen Abbe 7 år och Hugo 9 år. Bloggen Heja Abbe startade han 2007 i samband med att den yngsta sonen Abbe föddes med hjärtfel.
Den segrande pappakycklingen är
en av de måltider med kyckling
som är populär i familjen Skarland.


Grattis till segern. Hur känns det?

– Det är väldigt roligt! Samtidigt känns det lite lustigt att vinna, för jag aldrig har bloggat om mat tidigare. Det är helt nytt för mig. Men just därför är det så klart extra kul att vinna.

Hur valde du receptet?

– Det kom helt naturligt. Barnens spontana reaktion när jag berättade om tävlingen var att vi måste göra Pappakyckling, som är en favorit. Jag har marinerat kyckling på samma sätt många gånger tidigare. Så jag utgick från det och la till lite extra ingredienser.

Vad är fördelarna med att laga kyckling?

– Barnen gillar kyckling i olika former, det går ofta hem hos dem. Dessutom är det lätt att variera.

Är det viktigt med svenska råvaror med bra kvalitet?

– Jag har alltid köpt svensk kyckling och det är det jag hittar i min matbutik. Grönsakerna köper jag efter säsong. När det är vår är det roligt med primörer.

Vad är din fortsatta taktik i tävlingen?

– Det beror så klart på vad nästa tävling går ut på. Men jag vill fortsätta vara duktig och vill gärna experimentera lite mer. Jag tänker utgå från de smaker jag själv gillar, det blir nog bäst då.

Vill du också laga Pappakyckling?
Här hittar du receptet:hejaabbe.com/2012/05/pappakyckling.html

Vill du veta vilka bloggare som är med i tävlingen Pippi på Svensk Fågel? Klicka då här!
Nedan bilder från Abbe:

Här lagas det god mat med svensk kyckling.

 

Sidan uppdaterades 2012-10-11

Svensk Fågel Service AB

105 33 Stockholm

Telefon 08-787 55 20

Fax: 08-787 53 21

Fler kontaktuppgifter »

Organisationen

Policier

Program

Verksamhetsberättelse

Medlemsansökan

Kontakta

Länkar

In English

Fakta om matfågel

Märkning

Näringslära

Lär dig stycka kyckling

Recept

Statistik matfågel

Beställ material

Hungrig.nu

Information från kansliet

Djuromsorgsprogram

Salmonellaprogram

Lagar

Remissvar

Tidningen Fjäderfä

Kalendarium

Pressmeddelanden

Frågor & svar

Remissvar

Statistik matfågel

LCA-analys

Pressbilder

Offentlig upphandling