Kycklingvingar, citron & örter

Rostade kycklingvingar passar perfekt till picknicken eller på vårens och sommarens bufféer.

4 port

12 st kycklingvingar
2 msk japansk soya
tabasco

1 st citron, rivet skal och saft
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 kvistar oregano, plockade blad
2 kvistar backtimjan, plockade blad
1 kvist bladpersilja, plockade blad

- Blanda soya och några droppar tabasco. Lägg
  kycklingvingarna i en plastpåse, häll över  
  marinaden, stäng påsen och blanda runt. Marinera vingarna i kylen över
  natten. - Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg vingarna i en ugnsfast form. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene
- Blanda ihop citronskal, vitlök och grovhackade örter
- Blanda kryddorna med de stekta vingarna precis före serveringen.

Receptet är komponerat av Stefan Eriksson, vinnare av Årets Kock 2005