Skriv ut Dela / Bokmärk Svensk Fågel på Facebook English Logga in

Kycklingvingar, citron & örter

Rostade kycklingvingar passar perfekt till picknicken eller på vårens och sommarens bufféer.

4 port

12 st kycklingvingar
2 msk japansk soya
tabasco

1 st citron, rivet skal och saft
1 st vitlöksklyfta, finhackad
2 kvistar oregano, plockade blad
2 kvistar backtimjan, plockade blad
1 kvist bladpersilja, plockade blad

- Blanda soya och några droppar tabasco. Lägg
  kycklingvingarna i en plastpåse, häll över  
  marinaden, stäng påsen och blanda runt. Marinera vingarna i kylen över
  natten. - Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg vingarna i en ugnsfast form. Rosta dem i ugnen tills de är gyllene
- Blanda ihop citronskal, vitlök och grovhackade örter
- Blanda kryddorna med de stekta vingarna precis före serveringen.

Receptet är komponerat av Stefan Eriksson, vinnare av Årets Kock 2005

Sidan uppdaterades 2010-05-05

Svensk Fågel Service AB

105 33 Stockholm

Telefon 08-787 55 20

Fax: 08-787 53 21

Fler kontaktuppgifter »

Organisationen

Policier

Program

Verksamhetsberättelse

Medlemsansökan

Kontakta

Länkar

In English

Fakta om matfågel

Märkning

Näringslära

Lär dig stycka kyckling

Recept

Statistik matfågel

Beställ material

Hungrig.nu

Offentlig upphandling

Information från kansliet

Djuromsorgsprogram

Salmonellaprogram

Lagar

Remissvar

Tidningen Fjäderfä

Kalendarium

Pressmeddelanden

Frågor & svar

Remissvar

Statistik matfågel

LCA-analys

Pressbilder

Offentlig upphandling